Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szparagi zielone 20 sztuk
czarne oliwki 20 sztukkonserwowane
pomidory(cząstek)12 sztuk
sos z pieczonego drobiu 5 łyżek stołowych
oliwa z oliwek według uznania
sól,
pieprz według uznaniaWykonanie:Zagotuj
wodę z odrobiną
soli. Oczyść
szparagi, następnie zagotuj je we wrzącej, lekko osolonej wodzie, a
potem schłodź przy pomocy
lodu. Odsącz i połóż na talerzu przykrytym czystą ściereczką. Zalej
oliwki sosem z pieczonego drobiu.Podgrzej płaską patelnię. Następnie wyłącz źródło ciepła, wlej
oliwę z oliwek i włóż
szparagi. Dobrze je przesmaż, nadając złocisty kolor, dorzuć suszone,
konserwowe pomidory i wszystko zagotuj. Ułóż
szparagi,
pomidory i
oliwki na talerzach, polej
sosem z pieczonego drobiu i odrobiną
oliwy z oliwek.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!InneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: