Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto drożdżowe 1 sztuk
budyń waniliowy 1 sztuk
mleko 1,5 szklanek
nektarynki według uznania
konfitura brzoskwiniowa według uznania
płatki migdałowe według uznaniaWykonanie:
Budyń rozprowadzić 5 łyżkami
mleka, a resztę
mleka zagotować. Na wrzące wlać rozrobiony
budyń i chwile pogotować, aż zgęstnieje.Z ciasta uformować 12 placuszków, ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, na każdym położyć porcję budyniu. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Obłożyć cząsteczkami
nektarynek, posmarować
konfiturą i posypać
płatkami migdałowymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: