Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
dynia cukrowa żółta 75 dekagramów
cebula 4 sztuk
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
bulion "wegetariański" 3 szklanek
śmietana 1 szklanek
mąka 3 łyżek stołowych
papryka 0.5 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
bułka paryska według uznaniaWykonanie:Miąższ dyni pokroić w dużą kostkę (pestki usunąć).
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Dynię i
cebulę włożyć do wysokiego garnka, zalać rosołem, dodać
sok z cytryny, szczyptę
soli i
pieprzu. Gotować na małym ogniu 30 minut, przetrzeć przez sitko, zagęścić
śmietaną rozmieszaną z
mąką i jeszcze raz zagotować. Przyprawić
papryką i ewentualnie dosolić.Uwagi:
Bułka paryska kromkiZupyZupy weg.Komentarze:Autor: kayaczData: 2009-01-07szybko i smacznie POLECAMDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: