Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegospaghetti 200 gramów
pomidory 1 kilogramów
cebula 3 sztuk
czosnek 2 ząbki
liść laurowy 1 kostek
tymianek 1 szczypta
parmezan starty 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
bazylia, listki według uznaniaWykonanie:Sparzone i obrane ze skórki
pomidory pokroić na kawałki, a oczyszczoną
cebulę na plasterki. Wrzucić do rondla dodać zmiażdżony
czosnek,
liść laurowy,
tymianek,
sól ipieprz.
Pomidory dusić, aż się rozgotują. Przetrzeć przez sito i ponownie dusić na małym ogniu ok. 30 minut.Ugotowany na półtwardo
makaron polać
sosem pomidorowym i posypać
parmezanem. Udekorować świeżą
bazylią.Uwagi:Smak sosu można wzbogacić dodając podsmażone na patelni
mięso mielone i
czerwoną fasolkę z puszki, a dla amatorów jarskiej kuchni świetnym dodatkiem do sosu będzie
marchewka i
seler starte na jarzynowej tarce.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha nie jadłam lepszego!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: