Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
parówka 6 sztuk
mleko skondensowane niesłodzone 1 szklanek
ser warmiński 15 dekagramów
chrzan starty 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Do rondelka wlać
mleko, dodać
starty ser, doprawić
solą i
pieprzem. Podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, aż sos zgęstnieje.
Parówki obrać z osłonek, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem, posypać
chrzanem i zapiekać 15 - 20 min w piekarniku, w temperaturze 200 st.C. Podawać z
ziemniakami lub
ryżem i surówką. Zamiast
chrzanu można dodać 2 zmiażdżone ząbki
czosnku.Zapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-02fajne:)Autor: izaData: 2006-11-17naprawde pycha!!!!!!!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: