Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
bakłażan 1 sztuk
cukinia 2 sztuk
papryka kolorowa 3 sztuk
pomidory 4 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwki czarne 50 gramów
oliwa 6 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowychlistki
bazylii według uznaniaWykonanie:Umytego
bakłażana przekroić w poprzek na pół i pokroić na plasterki, a umyta
cukinie pokroić na plastry. oczyszczona
paprykę pokroić na paski. Sparzone
pomidory obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki i usunąć pestki. oczyszczona
cebule pokroić na talarki.Na patelni rozgrzać 2 łyżki
oliwy, wrzucić
bakłażana, smażyć 5 minut i przełożyć na talerz. Na patelni rozgrzać 2 łyżki
oliwy, usmażyć
cukinię. Zdjąć ją z patelni, dolać
oliwę i usmażyć
paprykę. Pod koniec dodać
cebulę. Warzywa przełożyć na patelnię, dodać
ocet,
cukier i
pomidory. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem, wrzucić
oliwki. Podawać posypane listkami
bazylii.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: