ßßß Cookit - przepis na Ratatuja II

Ratatuja II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
bakłażan 1 sztuk
cukinia 2 sztuk
papryka kolorowa 3 sztuk
pomidory 4 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwki czarne 50 gramów
oliwa 6 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
listki bazylii według uznania
Wykonanie:
Umytego bakłażana przekroić w poprzek na pół i pokroić na plasterki, a umyta cukinie pokroić na plastry. oczyszczona paprykę pokroić na paski. Sparzone pomidory obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki i usunąć pestki. oczyszczona cebule pokroić na talarki.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić bakłażana, smażyć 5 minut i przełożyć na talerz. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, usmażyć cukinię. Zdjąć ją z patelni, dolać oliwę i usmażyć paprykę. Pod koniec dodać cebulę. Warzywa przełożyć na patelnię, dodać ocet, cukier i pomidory. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem, wrzucić oliwki. Podawać posypane listkami bazylii.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10260/Ratatuja-II