Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
agrest 1 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
żółtko 1 sztuk
sól według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:
Agrest umyć. Zagotować 0,5 szklanki
wody, wsypać
agrest, zagotować i przetrzeć przez sito lub zmiksować.
Masło stopić, wymieszać z
mąką, zagotować, rozprowadzić przecierem
agrestowym, mieszając zgotować. Zaprawić
śmietaną i
żółtkiem.. Sos przyprawić do smaku
sola i
cukrem. Podawać do
mięs.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: