Wykonanie
Atak cukrzycy ale także jakieś witaminy z
truskawek.Przygotowanie składa się z
trzech faz : Przygotowania ciasta kruchego , masy oraz
bezy.Ciasto kruche robimy z
masła,
żółtek,
cukru oraz
mąkiZimne
masło kroimy na kawałki i łączymy z
cukrem i
żółtkami oraz
mąką.Ciasta nie należy wyrabiać zbyt długo ponieważ podwyższymy jego temperaturę.
Ciastem wykładamy naszą formę i pieczemy w temperaturze 180 stopni.Składniki100 g.
masła100 g.
mąki100 g.
cukru3
żółtkaMasa na tarte :
Żółtka mieszamy z
cukrem i
sokiem z limonki, a następnie zaparzamy gorącą
śmietaną. Garnek stawiamy na mały gaz i cały czas mieszamy rózgą. Czekamy aż masa zgęstnieje.Składniki150 ml.
śmietany100 g.
cukru3
żółtkaGdy dwie wcześniejsze fazy mamy gotowe to wykładamy na spód masę z
żółtek i
śmietany, a na to całe
truskawki.Gdy
truskawki są już na tarcie ma górę dajemy
bezę3
białka jaj miksujemy na sztywną masę z 200 g.
cukru.Całość pieczemy jeszcze w temperaturze 140 stopni przez 40 minut