Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
papryka kolorowa 5 sztuk
wieprzowina 400 gramów
fasola czerwona, puszka 1 sztuk
koncentrat pomidorowy 1,5 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
papryczka chili według uznania
czosnek 3 ząbki
tabasco 2 łyżek deserowych
papryka mielona według uznania
kminek mielony według uznania
oregano według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić wzdłuż na paski, a następnie w poprzek włókien w kostkę o
boku 2-3 cm i włożyć do miski. Dodać rozdrobniony
czosnek, oprószyć
oregano,
solą i
pieprzem. Wymieszać i odstawić na 30 minut do lodówki.
Fasolę osączyć z zlewy. Oczyszczoną
cebulę posiekać.
Strąki papryki umyć. Z 4
papryk odciąć wierzchołki i usunąć nasiona. Pozostałą
paprykę i
chili oczyścić i pokroić w drobną kostkę razem z odkrojonymi wierzchami
papryk.
Cebulę i
mięso podsmażyć na rumiano na rozgrzanym
oleju, mieszając dodać pokrojoną
paprykę i
chili. Smażyć 4 minuty. Dodać
koncentrat pomidorowy rozmieszany w szklance wrzątku. Dusić pod przykryciem 20 minut. Wsypać
fasolę i doprawić mieloną
papryką,
kminkiem i
tabasco. Farsz wymieszać i włożyć do
papryk. Ułożyć je w żaroodpornym naczyniu, podlać kilkoma łyżkami
wody. Zapiekać 30 minut w 180 stopniach. Ułożyć na talerzu i przekroić wzdłuż.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: IzkaData: 2009-04-29wygląda pysznie, napewno spróbuję!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: