ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegochuda wołowina 250 gramówkość z szpikiem 1 sztukmakaron nitki 40 gramówwłoszczyzna 1 sztukkoperek 2 gałązkinatka pietruszki 2 gałązkisól według uznaniapieprz według uznaniaszczypiorek 1 sztukWykonanie:Umyć mięso i kość. Włożyć do garnka, zalać litrem wody. Osolić. Gotować na małym ogniu 1/2 godziny. Oczyścić włoszczyznę, opłukać pod bieżącą wodą, pokroić na kawałki. Dodać do mięsa na pół godziny przed końcem gotowania. Wyjąć mięso i kość. Odszumować rosół. Przecedzić przez gęste sitko do drugiego garnka. Pokroić mięso na kawałki, włożyć ponownie do rosołu. Doprawić zupę do l smaku solą i pieprzem. Gotować makaron przez 4 minuty w osolonej wodzie, odlać. Umyć natkę, koperek, drobno posiekać, wrzucić do zupy przed samym końcem gotowania. Szczypiorek przebrać, umyć i pokroić. Rozłożyć makaron do czterech podgrzanych miseczek, wlać rosół, posypać szczypiorkiem.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyKomentarze:Autor: NetoData: 2012-01-07@ Natt , tak Natt ty masz problemy z czytaniem, pisze jak wół, gotować mięso 1/2 godziny. Rozumiem, ze to moze jest jakis etap, ale ja solę mieso po zszumowaniu, a nie razem z warzywami fujAutor: NattData: 2011-01-20przecież jest napisane, że czas gotowania to 120 min....... ;> problemy z czytaniem ??Autor: JadwaoData: 2010-03-09chyba chodziło o 1-2 godziny, a nie o pół godziny...Autor: trapistaData: 2009-11-13"Gotować (mięso) na małym ogniu 1/2 godziny. Włoszczyznę dodać na pół godziny przed końcem gotowania ! Ale jaja, któś se robi. Czyli włoszczyznę od razu - tak?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: