Wykonanie
« Powrót  Pesto
bazylioweDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
bazylia 4 pęczek
czosnek 2 ząbki
sól gruboziarnista według uznania
orzeszki pinii 1 łyżek stołowych
parmezan 3 łyżek stołowych
oliwa extra vergine 1 szklanekWykonanie:Oczyszczony
czosnek rozgnieść drewnianym tłuczkiem w marmurowym moździerzu. Dodać trochę
soli i stopniowo umyte, osuszone listki
bazylii. Rozgniatać delikatnie okrężnymi i podłużnymi ruchami tłuczka. Wsypać orzeszki i starty
parmezan. Na koniec mieszając, stopniowo wlewać
oliwę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: