ßßß Cookit - przepis na Pesto bazyliowe

Pesto bazyliowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Pesto bazyliowe
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
bazylia 4 pęczek
czosnek 2 ząbki
sól gruboziarnista według uznania
orzeszki pinii 1 łyżek stołowych
parmezan 3 łyżek stołowych
oliwa extra vergine 1 szklanek
Wykonanie:
Oczyszczony czosnek rozgnieść drewnianym tłuczkiem w marmurowym moździerzu. Dodać trochę soli i stopniowo umyte, osuszone listki bazylii. Rozgniatać delikatnie okrężnymi i podłużnymi ruchami tłuczka. Wsypać orzeszki i starty parmezan. Na koniec mieszając, stopniowo wlewać oliwę.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11005/Pesto-bazyliowe