Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
białka 6 sztuk
cukier 300 gramów
maka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
ocet winny 1 łyżek deserowych
śmietana kremówka 500 mililitrów
winogrona zielone 500 gramówWykonanie:
Białka ubić mikserem na sztywną pianę, powoli dodawać
cukier, cały czas ubijając, aż
cukier się rozpuści. Dodać
mąkę ziemniaczaną i
ocet, delikatnie połączyć. Masę wyłożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia, formując okrąg o średnicy ok. 25 cn. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, ale po kilku minutach temperaturę zmniejszyć do 150 stopni. Piec 1,5h i pozostawić do wystygnięcia w uchylonym piekarniku. Na wystudzona
bezę wykładamy
bitą śmietanę oraz oraz oczyszczone z pestek
owoce.Uwagi:Można również użyć innych
owoców.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-09ciekawy przepisDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: