ßßß Cookit - przepis na Biała Pavlova

Biała Pavlova

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
białka 6 sztuk
cukier 300 gramów
maka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
ocet winny 1 łyżek deserowych
śmietana kremówka 500 mililitrów
winogrona zielone 500 gramów
Wykonanie:
Białka ubić mikserem na sztywną pianę, powoli dodawać cukier, cały czas ubijając, aż cukier się rozpuści. Dodać mąkę ziemniaczaną i ocet, delikatnie połączyć. Masę wyłożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia, formując okrąg o średnicy ok. 25 cn. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, ale po kilku minutach temperaturę zmniejszyć do 150 stopni. Piec 1,5h i pozostawić do wystygnięcia w uchylonym piekarniku. Na wystudzona bezę wykładamy bitą śmietanę oraz oraz oczyszczone z pestek owoce.
Uwagi:
Można również użyć innych owoców.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: edl26
Data: 2008-12-09
ciekawy przepis
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4707/Biala--Pavlova