Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone indycze 450 gramów
sól 1 łyżek deserowych
pieprz 0,5 łyżek deserowych
kminek mielony 1 łyżek deserowych
mięta suszona 1 łyżek stołowych
natka pietruszki suszona 1 łyżek stołowych
jogurt naturalny 250 mililitrów
bułka tarta 3 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
mięta 1 łyżek stołowychWykonanie:Wymieszać
mięso z przyprawami oraz suszonymi
ziołami, dodać 2 łyżki
jogurtu i
tarta bułkę tyle, aby masa nie była zbyt rzadka.
Mięso nałożyć na patyczki do szaszłyków i podsmażyć na patelni, na
oleju. Można tez uformować małe klopsy i po 2-3 nabić na patyczki. Przełożyć kebaby na blachę wyścielona papierem do pieczenia i piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Pozostały
jogurt wymieszać z rozdrobnionym
czosnkiem i posiekana
miętą, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Kebaby podawać z tortillami lub
chlebem pita.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: