ßßß Cookit - przepis na Minikebaby z indyka

Minikebaby z indyka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso mielone indycze 450 gramów
sól 1 łyżek deserowych
pieprz 0,5 łyżek deserowych
kminek mielony 1 łyżek deserowych
mięta suszona 1 łyżek stołowych
natka pietruszki suszona 1 łyżek stołowych
jogurt naturalny 250 mililitrów
bułka tarta 3 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
mięta 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Wymieszać mięso z przyprawami oraz suszonymi ziołami, dodać 2 łyżki jogurtu i tarta bułkę tyle, aby masa nie była zbyt rzadka. Mięso nałożyć na patyczki do szaszłyków i podsmażyć na patelni, na oleju. Można tez uformować małe klopsy i po 2-3 nabić na patyczki. Przełożyć kebaby na blachę wyścielona papierem do pieczenia i piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Pozostały jogurt wymieszać z rozdrobnionym czosnkiem i posiekana miętą, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Kebaby podawać z tortillami lub chlebem pita.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10650/Minikebaby-z-indyka