Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 50 gramów
seler naciowy 1 szklanek
szalotka 3 sztuk
seler 1 kilogramów
ziemniaki 300 gramów
bulion drobiowy 5 szklaneklistki
tymianku 1,5 łyżek stołowych
śmietana kremowa 0,25 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Na roztopione w rondlu
masło wsypać
seler naciowy, przykryć i dusić 3 minuty. Dodać posiekane
szalotki i smażyć, bez przykrycia, ok. 3 minuty. Włożyć oczyszczony, pokrojony w kostkę
seler korzeniowy oraz oczyszczone, pokrojone w kostkę
ziemniaki. Wlać
bulion oraz wsypać
tymianek i szybko zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować 40 minut pod przykryciem. Przestudzona zupę zmiksować, wymieszać ze
śmietaną, jeszcze raz zagotować i doprawić do smaku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: