ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegociecierzyca konserwowa 1 puszkaczosnek 3 ząbkisok z cytryny 1 sztukjogurt naturalny 100 gramówkminek mielony 0,5 łyżek deserowycholiwa 2 łyżek stołowychpapryka mielona slodka według uznaniacukier 1 szczyptapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ciecierzycę opłukać na sitku wodą i osączyć. oczyszczony czosnek rozdrobnić i wymieszać z ciecierzycą, sokiem z cytryny oraz jogurtem. Wszystko zmiksować na puree. Mieszając doprawić kminkiem, cukrem, solą oraz pieprzem. Polać oliwą i posypać odrobina mielonej papryki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia TureckaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: