Wykonanie
« Powrót  Ratatouille
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
cukinia młoda 2 sztuk
bakłażany 2 sztuk
papryka żółta 2 sztuk
pomidory bez skórki 4 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
zioła prowansalskie według uznania
oliwa według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
bakłażany pokroić w plastry, posolić i odstawić na 30 minut. Kiedy puszczą sok, osuszyć je ściereczką, a następnie dusić na
oliwie. Na drugiej patelni podsmażyć po kolei pozostałe oczyszczone i pokrojone jarzyny - każdą oddzielnie i krótko. Powinny być chrupiące. Wszystkie składniki wymieszać i na koniec dodać
zioła.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaSałatkiKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-26pyszne zrobięDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: