ßßß Cookit - przepis na Ratatouille

Ratatouille

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Ratatouille
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
cukinia młoda 2 sztuk
bakłażany 2 sztuk
papryka żółta 2 sztuk
pomidory bez skórki 4 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
zioła prowansalskie według uznania
oliwa według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte bakłażany pokroić w plastry, posolić i odstawić na 30 minut. Kiedy puszczą sok, osuszyć je ściereczką, a następnie dusić na oliwie. Na drugiej patelni podsmażyć po kolei pozostałe oczyszczone i pokrojone jarzyny - każdą oddzielnie i krótko. Powinny być chrupiące. Wszystkie składniki wymieszać i na koniec dodać zioła.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Francuska
Sałatki
Komentarze:
Autor: monpol6
Data: 2009-04-26
pyszne zrobię
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4691/Ratatouille