« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoestragon według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniamusztarda 2 łyżek stołowychsos pieczeniowy ciemny 1 sztukolej według uznaniaśmietana kremówka 0.75 szklanekmąka 3 łyżek stołowychjabłko 3 sztukcebula 2 sztukwątróbka cielęca 500 gramówWykonanie:Wątróbkę umyć,osuszyć, pokroić w cienkie paseczki.Jabłka umyć,pokroić w talarki. Cebulę, obrać i pokroić. Oprószyć mąką i podsmażać na gorącym oleju. Po usmażeniu położyć na osobny półmisek.Na tym samym oleju co smażyliśmy cebulę i jabłka, smażymy wątróbkę.Sos pieczeniowy rozprowadzić kilkoma łyżkami wody, zagotować ze śmietaną wymieszaną z musztardą. Cebulę i jabłka dodać do wątróbki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać estragonem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: