ßßß Cookit - przepis na Cielęca wątróbka w sosie śmietanowym

Cielęca wątróbka w sosie śmietanowym

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
estragon według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
musztarda 2 łyżek stołowych
sos pieczeniowy ciemny 1 sztuk
olej według uznania
śmietana kremówka 0.75 szklanek
mąka 3 łyżek stołowych
jabłko 3 sztuk
cebula 2 sztuk
wątróbka cielęca 500 gramów
Wykonanie:
Wątróbkę umyć,osuszyć, pokroić w cienkie paseczki.Jabłka umyć,pokroić w talarki. Cebulę, obrać i pokroić. Oprószyć mąką i podsmażać na gorącym oleju. Po usmażeniu położyć na osobny półmisek.
Na tym samym oleju co smażyliśmy cebulę i jabłka, smażymy wątróbkę.Sos pieczeniowy rozprowadzić kilkoma łyżkami wody, zagotować ze śmietaną wymieszaną z musztardą. Cebulę i jabłka dodać do wątróbki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać estragonem.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3740/Cieleca-watrobka-w-sosie-smietanowym