ßßß Cookit - przepis na Pasta tahina

Pasta tahina

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
tahina 200 mililitrów
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
woda przegotowana 4 łyżek stołowych
Wykonanie:
Tahina - pasta sezamowa używana do sałatek, surówek i wywarów.
Wymieszana z roztartym czosnkiem, sokiem z cytryny i wodą tworzy sos do surowych i gotowanych jarzyn.
Uwagi:
Jest to potrawa arabska.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sosy i pasty
Komentarze:
Autor: mr
Data: 2010-05-01
zapomnial ktos o posiekanej pietruszce, takze dodajemy, tak robią to tam ;) smacznego
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4885/Pasta-tahina