ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z dorsza 2 sztukpapryka żółta 1 sztukpapryka czerwona 1 sztukcukinia 1 sztukcebula 2 sztuksok z cytryny według uznaniaczosnek 2 ząbkizioła prowansalskie według uznaniaolej 4 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety natrzeć roztartym czosnkiem wymieszanym z sokiem z cytryny. Pokroić w dużą kostkę i oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić na 15 minut do lodówki. Umytą cukinie oraz oczyszczone cebule pokroić w plasterki 1 cm grubości. oczyszczone papryki pokroić w szerokie paski, a następnie na kwadraty. Nadziać na przemian na patyczki warzywa i kawałki ryby. posmarować olejem, posypać ziołami, ułożyć na tackach i piec 20 minut, często obracając i kropiąc olejem. podawać z pieczonymi pomidorami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: