Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
groch 200 gramów
woda 1.5 litrów
cebula 1 sztuk
mąka 30 gramów
olej według uznania
sól według uznaniaząbek
czosnku 2 sztuk
majeranek według uznania
pieprz mielony według uznaniaWykonanie:Namoczony w ciągu nocy
groch zalewamy
wodą i powoli gotujemy do miękkości.
Cebulę podsmażamy, posypujemy
mąką i rozprowadzamy
wywarem z
grochu.
Potem łączymy z zupą, przed końcem gotowania dodajemy
sól i
przyprawy.ZupyZupy weg.Komentarze:Autor: hmmmData: 2006-10-08to chyba odpowiednik grochówki... bez mięsny??Autor: tomekData: 2006-10-06Od kiedy grochówka jest zupą wegetariańską?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: