Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 1 kilogramów
wiśnie 500 gramów
cukier żelujacy 3:1 300 gramówWykonanie:Obrane, zielone
jabłka pokroić na cząstki, usuwając gniazda nasienne. Zalać je 0,5 l
wody i gotować 10 minut.
Wywar z
jabłek odcedzić, dodać oczyszczone, wydrylowane
wiśnie, wsypać
cukier zelujący. Mieszać, doprowadzić do wrzenia i gotować 3 minuty.
Galaretkę z
wiśniami przełożyć do słoików, szczelnie zamknąć i postawić na 5 minut do góry dnem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: