Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wiśnie 1 kilogramów
jabłka 1 kilogramów
cukier 700 gramów
laska wanilii 1 sztukWykonanie:Oczyszczone, wydrylowane
wiśnie zasypać
cukrem i odstawić, by puściły sok. Umyte
jabłka pokroić razem ze skorka i gniazdami nasiennymi. Podlać 3 łyżkami
wody, mieszając, rozgotować na małym ogniu. Ostudzona masę
jabłkową przetrzeć przez sito i wymieszać z
wiśniami. Całość zagotować z dodatkiem przekrojonej
laski wanilii. Mieszając, gotować kilka minut, aż odparuje większość płynu i
marmolada stanie się gęsta. Gorącą przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odstawić w ciemne, chłodne miejsce.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: