ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegofilet z piersi kurczaka 40 dekagramówkiwi 4 sztukananas 8 plastryjabłko 1 sztukostra papryczka chili 1 sztukjogurt naturalny 1/2 szklaneksok z cytryny 1 sztukstarty imbir 1 łyżek stołowychmiód 1 łyżek stołowychsól według uznaniachili według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Pierś kurczaka umyć, dokładnie osuszyć. Natrzeć solą oraz pieprzem i upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni. Wymieszać sok z cytryny, jogurt, miód oraz przyprawy. Odstawić na 20 minut. Kiwi umyć, obrać i pokroić w plasterki. Umyte i osuszone jabłko przekroić na ćwiartki, wyciąć gniazdo nasienne i poszatkować. Papryczkę chili umyć, oczyścić z pestek i drobno posiekać. Upieczoną pierś kurczaka ostudzić, pokroić w cienkie plasterki. Na środku 4 talerzy ozdobnie rozprowadzić przygotowaną marynatę. Na marynacie ułożyć plasterki kurczaka, przekładając je plasterkami jabłka. Wokół kurczaka rozłożyć kiwi oraz plastry ananasa przekrojone na pół. Całość posmarować resztą marynaty, posypać posiekaną papryczka chili.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: