ßßß
Potrzebne nam będą:* duża pierś z kurczaka* dwa małe gęste jogurty naturalne* curry (3 łyżeczki - ale jak ktoś lubi to można więcej)* słodka papryka (3 łyżeczki)* pieprz cayenne (1/2 łyżeczki - tutaj też zależy od preferencji, czy chcemy bardziej ostro, czy nieco mniej)* sól i pieprz* jasne piwo (pół szklanki)* miód (łyżeczka)Filet przygotowujemy dzień wcześniej.Jogurt naturalny mieszamy dokładnie z przyprawami. Kurczaka myjemy, oczyszczamy ze zbędnych żyłek i tłuszczu i kroimy na nieduże kotleciki. Zanurzamy je dokładnie w marynacie i wstawiamy do lodówki, żeby na drugi dzień mięsko już ładnie nasiąknęło jogurtem.
Drugiego dnia mieszamy dokładnie piwo z miodem.
Smażymy kotleciki i od czasu do czasu podlewamy je piwem.
Pod koniec smażenia możemy dodać resztę pozostałej marynaty i chwilę dusić wszystko razem w powstałym sosie.
Całość podałam z ryżem jaśminowym i mizerią z jogurtem naturalnym.
Smacznego :D