Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 4 sztuk
śliwki suszone 100 gramów
orzechy włoskie 50 gramów
sok malinowy 0,5 szklanek
woda 0,5 szklanek
żelatyna 20 gramów
cukier według uznania
śliwki świeże 4 sztuklistki
mięty według uznaniaWykonanie:Umyte,
suszone śliwki namoczyć na noc. Obrane
jabłka pokroić w niewielkie cząstki. Zagotować
wodę z odrobina
cukru i na kilka minut włożyć
jabłka do wrzątku. Obgotować je, osączyć i przełożyć do miseczek ceramicznych. Namoczona w niewielkiej ilości zimnej
wody rozpuścić podgrzewając. Do
żelatyny wlać
sok malinowy i wymieszać.
Galaretka malinową zalać
jabłka i do każdej miseczki włożyć kawałki
orzechów i połówki suszonych
śliwek. Wstawić do lodówki. Kiedy zastygnie na kilka minut zanurzyć miseczki w gorącej wodzie i wyłożyć z nich
galaretki na płaski półmisek lub talerzyki deserowe. Udekorować listkami
mięty, połówkami świeżych
śliwek. Można też posypać startą na drobnej tarce
czekoladą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: