ßßß Cookit - przepis na Kapuśniak węgierski

Kapuśniak węgierski

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
kiszona kapusta 1/2 kilogramów
ugotowana wędzonka 250 gramów
frankfuterki 2 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
wywar z wędzonki 3/4 litrów
papryka 3 łyżek deserowych
liście laurowe według uznania
cukier puder 1 łyżek deserowych
sól według uznania
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
śmietana według uznania
owoce jałowca według uznania
chili według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Rozgrzej naczynie. Małą cebulę pokrój i zeszklij na oliwie. Dodaj czosnek, mąkę i koncentrat pomidorowy, chili, pieprz i paprykę i dokładnie wymieszaj. Następnie połącz z kiszoną kapustą i całość zalej wywarem z wędzonki wymieszanym z kostkami rosołowymi. Dodaj cukru pudru, owoców jałowca i liści laurowych. Po 10 minutach gotowania dodaj drobno pokrojoną wędzonkę i jeszcze przez chwilę gotuj w najniższej temperaturze.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Węgierska
Zupy
Komentarze:
Autor: izz
Data: 2010-01-20
Składniki z wykazu nie zgadzaja sie ze składnikami w przepisie wykonania
Autor: izz
Data: 2010-01-20
Składniki na liście nie zgadzają się ze składnikami w sposobie wykonania
Autor: Scully16
Data: 2009-04-14
hm...
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5745/Kapusniak-wegierski