Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta włoska 20 dekagramówrosół 2 szklanek
mleko 1/2 szklanek
olej 1 łyżek stołowychglutaminian
sodu 1 łyżek stołowych
przyprawy chińskie według uznania
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
woda 3 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Rosół lub
wodę z
kostką rosołową doprowadzić do wrzenia w dużym garnku, włożyć
kapustę, gotować na małym ogniu ok. 5 minut. Przyprawić
solą i przyprawami, wlać
mleko, dodać
olej, glutaminian
sodu, zagotować.
Mąkę, rozprowadzić w małej ilości
wody, wlać do zupy i gotować na małym ogniu, aż zupa zgęstnieje. Podawać z
ryżem gotowanym na sypko.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaZupyKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-12nie cierpię kapuśniaku :/Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: