ßßß Cookit - przepis na Kapuśniak po kantońsku

Kapuśniak po kantońsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta włoska 20 dekagramów
rosół 2 szklanek
mleko 1/2 szklanek
olej 1 łyżek stołowych
glutaminian sodu 1 łyżek stołowych
przyprawy chińskie według uznania
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
woda 3 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Rosół lub wodę z kostką rosołową doprowadzić do wrzenia w dużym garnku, włożyć kapustę, gotować na małym ogniu ok. 5 minut. Przyprawić solą i przyprawami, wlać mleko, dodać olej, glutaminian sodu, zagotować. Mąkę, rozprowadzić w małej ilości wody, wlać do zupy i gotować na małym ogniu, aż zupa zgęstnieje. Podawać z ryżem gotowanym na sypko.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Zupy
Komentarze:
Autor: edl26
Data: 2008-12-12
nie cierpię kapuśniaku :/
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5408/Kapusniak-po-kantonsku