ßßß Cookit - przepis na Kapusniak na łopatce

Kapusniak na łopatce

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
biała kapusta 50 dekagramów
łopatka wieprzowa z koscią 30 dekagramów
marchewka 3 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz ziołowy według uznania
przyprawa uniwersalna 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Mięso zalac wodą,osolic,gotować ok 40 minut.Kapustę i cebulę posiekać.Marchew zetrzec na tarce o grubych oczkach. Przygotowane warzywa wrzucic do gotującego się mięsa.Dodać masło doprawic solą i pieprzem ziołowym gotowac jeszcze 30 minut.Ziemniaki obrac,umyc dodac do zupy gotowac az zmiękna.Na 5 minut przed koncem dodać przyprawę.
Autor: agnesj77
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Komentarze:
Autor: Asia4147
Data: 2009-12-16
A co tam u agnesj77 ?
Autor: Asia4147
Data: 2009-12-16
ciekawe jak smakuje ?
Autor: Asia4147
Data: 2009-12-16
Spróbuję .
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8376/Kapusniak-na-lopatce