Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
biała kapusta 50 dekagramów
łopatka wieprzowa z koscią 30 dekagramów
marchewka 3 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz ziołowy według uznania
przyprawa uniwersalna 1 łyżek deserowychWykonanie:
Mięso zalac
wodą,osolic,gotować ok 40 minut.
Kapustę i
cebulę posiekać.
Marchew zetrzec na tarce o grubych oczkach. Przygotowane warzywa wrzucic do gotującego się
mięsa.Dodać
masło doprawic
solą i
pieprzem ziołowym gotowac jeszcze 30 minut.
Ziemniaki obrac,umyc dodac do zupy gotowac az zmiękna.Na 5 minut przed koncem dodać przyprawę.Autor: agnesj77Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyKomentarze:Autor: Asia4147Data: 2009-12-16A co tam u agnesj77 ?Autor: Asia4147Data: 2009-12-16ciekawe jak smakuje ?Autor: Asia4147Data: 2009-12-16Spróbuję .Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: