ßßß Cookit - przepis na Masełko orzechowe

Masełko orzechowe

nazwa

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mielone orzechy 1 szklanek
masło osełkowe 20 dekagramów
olej 1 łyżek stołowych
cukier 5 łyżek stołowych
Wykonanie:
W garneczku roztapiamy masło z olejem. Potem mieszamy w miseczce wszystkie składniki i chłodzimy.
Uwagi:
Prawdziwe masło orzechowe robi się z orzeszków ziemnych lecz są one drogie i rzadko spotyka się niesolone. Ja używam najczęściej orzechów włoskich bo po jesieni zawsze dużo ich zostaje. Masło jest smaczne i bogate w magnez lecz kaloryczne. Gdy bardzo drobno zmiksujemy powstałą masę możemy jej użyć np. do tortów lub innych deserów.
Autor: lomstar
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10170/Maselko-orzechowe