Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomielone
orzechy 1 szklanek
masło osełkowe 20 dekagramów
olej 1 łyżek stołowych
cukier 5 łyżek stołowychWykonanie:W garneczku roztapiamy
masło z olejem.
Potem mieszamy w miseczce wszystkie składniki i chłodzimy.Uwagi:Prawdziwe
masło orzechowe robi się z
orzeszków ziemnych lecz są one drogie i rzadko spotyka się niesolone. Ja używam najczęściej
orzechów włoskich bo po jesieni zawsze dużo ich zostaje.
Masło jest smaczne i bogate w magnez lecz kaloryczne. Gdy bardzo drobno zmiksujemy powstałą masę możemy jej użyć np. do
tortów lub innych deserów.Autor: lomstarZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeserySosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: