Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
papryczki chili suszone 20 gramówlistki
bazylii 15 sztuk
oliwa z oliwek 500 mililitrów
sól morska 1 szczyptaWykonanie:Wszystkie składniki wymieszać i przelać do butelki. Odstawić do na ciągnięcia w ciemne miejsce o temperaturze pokojowej.Po na ciągnięciu (ok. 14 dni), wyjąć strączki
papryki i listki
bazylii, a
oliwę przelać do dekoracyjnej butelki ze szczelnym korkiem. Tak przygotowana
oliwa ma rok trwałości. Używać do przygotowywania sałatek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: