Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
karp 2 sztuk
jabłka winne 1 kilogramów
chrzan starty 3 łyżek stołowych
cytryna 2 sztuk
masło 4 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Umytą i osuszoną
rybę natrzeć wewnątrz i z zewnątrz
solą, odstawić na 1 godz. w chłodne miejsce. Obrane
jabłka zetrzeć na grubych oczkach i skropić
sokiem z jednej
cytryny, wymieszać z
miodem i
chrzanem. Farszem nadziać
ryby, spiąć wykałaczkami, włożyć do brytfanny i posmarować
masłem. Piec ok 40 minut w 180 stopniach, co jakiś czas obracać je i skrapiać stopionym
masłem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: