ßßß Cookit - przepis na Karp faszerowany jabłkami

Karp faszerowany jabłkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
karp 2 sztuk
jabłka winne 1 kilogramów
chrzan starty 3 łyżek stołowych
cytryna 2 sztuk
masło 4 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Umytą i osuszoną rybę natrzeć wewnątrz i z zewnątrz solą, odstawić na 1 godz. w chłodne miejsce. Obrane jabłka zetrzeć na grubych oczkach i skropić sokiem z jednej cytryny, wymieszać z miodem i chrzanem. Farszem nadziać ryby, spiąć wykałaczkami, włożyć do brytfanny i posmarować masłem. Piec ok 40 minut w 180 stopniach, co jakiś czas obracać je i skrapiać stopionym masłem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3513/Karp-faszerowany-jablkami