ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomakaron penne 300 gramówkalafior 200 gramówsłonina 100 gramówmarchewka 1 sztukpor 1 sztukoliwa 2 łyżek stołowychkiełki soczewicy 100 gramówrozmaryn 1 szczyptaszałwia 1 szczyptapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. oczyszczone różyczki kalafiora włożyć do posolonego wrzątku i ugotować, ale nie rozgotować, odcedzić i osaczyć. W drobne paseczki pokroić słoninę. Oczyszczona marchewkę oraz pora posiekać w cienkie plastry. Słoninę przyrumienić na rozgrzanej na patelni oliwie. Dodać marchewkę oraz por i chwile razem podsmażyć. dodać różyczki kalafiora, kiełki soczewicy oraz makaron. Mieszając, doprawić do smaku sola, pieprzem oraz ziołami i podgrzać. Od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: