ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoseler 700 gramówmasło 20 gramówcebula 1 sztukrosół drobiowy 300 mililitrówliść laurowy 1 sztuktymianek 1 gałązkisól według uznaniamleko 200 mililitrówmasło 20 gramówśmietana 150 mililitrównatka pietruszki 0,5 pęczekWykonanie:Oczyszczone 200g selera zetrzeć na tarce, z blanszować we wrzątku i odłożyć. Oczyszczone 500g selera pokroić w kostkę, udusić z posiekana cebulą na maśle, podlać rosołem, dodać listek laurowy oraz tymianek. Przykryć i gotować ok. 25 minut do miękkości. Wyjąć listek i tymianek. Seler zmiksować, dodać mleko oraz masło i wymieszać. Dolać śmietanę i posolić do smaku. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dolać więcej mleka lub rosołu. Udekorować posiekaną natką pietruszki oraz z blanszowanym selerem.Uwagi:Krem selerowy można też udekorować bita śmietaną i czerwonym pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: