Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
kalafior 30 dekagramów
imbir 1 łyżek deserowych
sos sojowy według uznania
sos hoisin 1 łyżek stołowychrosół 2 łyżek stołowych
kostka rosołowa z kury 1/2 kostek
olej według uznaniaWykonanie:Kawałki
kalafiora wrzucić na rozgrzany
olej, dodać paseczki świeżego
imbiru (
imbir w proszku dodać z
sosem sojowym), mieszając, smażyć ok. 2 minut. Wlać
sos sojowy, rosół i
sos hoisin, całość wymieszać i posypać pokruszoną
kostką rosołową. Mieszając, dusić przez 2 minuty, następnie zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem przez 3 minuty. Podawać jako dodatek do innych dań.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!InneJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia ChińskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: