Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 2 kilogramów
cukier 1 szklanek
Cynamon 1 łyżek deserowych
cukier waniliowy 1 sztukWykonanie:Obrane
jabłka pokroić na kawałki, usuwając gniazda nasienne. Piec w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem, 30 minut w 180 stopniach. Gdy
jabłka się trochę rozpadną, wsypać
cukier,
cynamon, oraz
cukier waniliowy i wymieszać. Gorącą masę nakładać do słoików, mocno zakręcić i odwrócić do góry dnem. Pozostawić do ostygnięcia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: