Wykonanie
« Powrót  
Surówka warzywnaDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 300 gramów
cebula 1 sztuk
marchew 2 sztuk
buraki czerwone 2 sztuk
śmietana 3 łyżek stołowych
koperek posiekany 4 łyżek stołowychWykonanie:
Ziemniaki obrać i umyć pod bieżącą letnią
wodą, następnie skroić je w kosteczkę i ugotować.
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
marchew obrać i poszatkować.
Buraczki umyć i zagotować do miękkości później obrać je i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Połowę zgotowanych
ziemniaków wymieszać ze
śmietaną.
Koperek wypłukać i pokroić. Kiedy wszystko będzie już przygotowane można przejść do układania warzyw w szklanym niewielkim naczyniu: na sam spód układamy
ziemniaki pokrojone w kostkę na to kładziemy
cebulkę,
marchew ,
buraczki starte, na górę
ziemniaki wymieszane ze
śmietaną i posypujemy wszystko
koperkiem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: