ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomleko 4 szklanekkasza gryczana 0,5 szklanekmasło 1 łyżek deserowychsól według uznanianatka pietruszki według uznaniaWykonanie:Kasze przebrać i opłukać. Zagotować 1,75 szklanki wody z dodatkiem soli i masła, do wrzątku wsypać kaszę i ugotować ją na sypko. Gotową wyporcjowć na talerz i zalać gorącym, świeżo przygotowanym mlekiem. Do każdej porcji można dodać dodać natkę pietruszki pokrojoną bardzo drobno.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kasze weg.Kuchnia PolskaPowyżej 1 rokuZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: