ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówolej 1 litrówparmezan 50 gramówsól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki pokroić w słupki i osuszyć na ręczniku kuchennym. Na mocno rozgrzany olej wkładać je porcjami i smażyć ok. 9 minut. Gdy zaczną nabierać żółtego koloru, wyjąć i po kilku minutach ponownie włożyć do rozgrzanego oleju. Smażyć na zloty kolor. Wyjąć i osaczyć na papierowym ręczniku. Przełożyć na półmisek, oprószyć solą i cienkimi płatkami parmezanu. Podawać z sosem pomidorowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: