ßßß Cookit - przepis na Bitki wołowe w jarzynach

Bitki wołowe w jarzynach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cielęcina bez kości 500 gramów
oliwa 1 łyżek stołowych
pomidory 5 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
koperek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Podzielić mięso na małe bitki, zbić i zrumienić na rozgrzanej na patelni oliwie. Wlać pół szklanki gorącej wody i gotować do miękkości pod przykryciem. Oczyszczona włoszczyznę pokroić i dodać do mięsa. Wrzucić sparzone, obrane ze skórki pomidory. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Gotować do miękkości warzyw.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10536/Bitki-wolowe-w-jarzynach