Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
baranina z kością 70 dekagramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 gramówtłuszcz 4 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
zielenina 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso oddzielić od kości, pokroić na porcje, w poprzek włókien, pobić dobrze zwilżonym tłuczkiem i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, po uprzednim obsypaniu
solą,
pieprzem i
mąką. Włożyć oczyszczone i pokrojone warzywa, zalać
wodą i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wiać wymieszaną z pozostałą
mąką śmietanę, zagotować. Doprawić jeszcze
solą i
pieprzem.Uwagi:
baranina z kością z udźca,
zielenina posiekanaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: