ßßß Cookit - przepis na Bitki baranie z warzywami

Bitki baranie z warzywami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
baranina z kością 70 dekagramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 gramów
tłuszcz 4 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
zielenina 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Mięso oddzielić od kości, pokroić na porcje, w poprzek włókien, pobić dobrze zwilżonym tłuczkiem i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, po uprzednim obsypaniu solą, pieprzem i mąką. Włożyć oczyszczone i pokrojone warzywa, zalać wodą i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wiać wymieszaną z pozostałą mąką śmietanę, zagotować. Doprawić jeszcze solą i pieprzem.
Uwagi:
baranina z kością z udźca, zielenina posiekana
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2234/Bitki-baranie-z-warzywami