ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegowołowina bez kości 600 gramówwłoszczyzna 250 gramówziemniaki 600 gramówogórki kwaszone 200 gramówmąka 20 gramówsmalec 2 łyżek stołowychcebula 2 sztukśmietana 0,5 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Zagotować w garnku 2 szklanki wody, włożyć oczyszczoną włoszczyznę, mięso i gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż będzie miękkie. Odcedzić. Do rondla włożyć cebulę pokrojoną w kostkę i usmażoną na tłuszczu oraz pokrojone w kostkę mięso i ziemniaki, dodać wywar i dusić na wolnym ogniu. Gdy ziemniaki będą prawie miękkie, włożyć obrane i pokrojone na półplasterki ogórki oraz warzywa z wywaru (bez pora), dodać sól i pieprz. doprawić śmietaną wymieszaną z mąką i zagotować. Podawać z chlebem lub ziemniakami.Uwagi:Smalec można zastąpić olejem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: