Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2.5 szklanek
mąka ziemniaczana 0.5 szklanek
margaryna 1 kostek
cukier 0.75 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
jajko 4 sztuk
proszek do pieczenia 1.5 łyżek deserowych
malina 400 gramów
czekolada mleczna 200 gramówWykonanie:
Margarynę utrzeć z
cukrami. Ciągle ucierając kolejno wbijać
jajka, dodać
mąki wymieszane z proszkiem. Zamrożone
maliny przesypać 2 łyżkami
mąki i wymieszać z
ciastem. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach, na złoty kolor.Zimną babkę oblać roztopioną
czekoladą.Uwagi:mrożone
malinyAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: