Wykonanie
Składniki:» 4
jajka,» 1 szklanka
cukru,» 2 szklanki
mąki,» 2 łyżeczki
proszku do pieczenia,» 3-4 łyżki
śmietany,» 1 łyżeczka
cukru waniliowego,» 1/2 kostki
margaryny,» około 200-300 g
malin.1. Z
białek ubiłam sztywną pianę, następnie dodałam
cukier,
cukier waniliowy i
żółtka - cały czas miksując.2. Następnie dodałam
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia oraz
śmietanę i wszystko dokładnie wymieszałam łyżką.3. Na koniec dodałam rozpuszczoną, ostudzoną
margarynę i ponownie wszystko dokładnie wymieszałam łyżką.4. Ciasto wylałam na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia, na wierzchu poukładałam
malinki.5. Ciasto włożyłam do rozgrzanego do 180° C piekarnika na około 40 minut (pod koniec pieczenia trzeba sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczone).6. Upieczone ciasto posypałam
cukrem pudrem.Nie jest to bardzo skomplikowany przepis w wykonaniu, jednak ciasto jest bardzo smaczne - zniknęło prawie całe tuż po upieczeniu, ledwie udało mi się zrobić zdjęcia :-PPolecam i życzę smacznego :-)