Wykonanie
            

Składniki:» 4 
jajka,» 1 szklanka 
cukru,» 2 szklanki 
mąki,» 2 łyżeczki 
proszku do pieczenia,» 3-4 łyżki 
śmietany,» 1 łyżeczka 
cukru waniliowego,» 1/2 kostki 
margaryny,» około 200-300 g 
malin.1. Z 
białek ubiłam sztywną pianę, następnie dodałam 
cukier, 
cukier waniliowy i 
żółtka - cały czas miksując.2. Następnie dodałam 
mąkę wymieszaną z 
proszkiem do pieczenia oraz 
śmietanę i wszystko dokładnie wymieszałam łyżką.3. Na koniec dodałam rozpuszczoną, ostudzoną 
margarynę i ponownie wszystko dokładnie wymieszałam łyżką.4. Ciasto wylałam na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia, na wierzchu poukładałam 
malinki.5. Ciasto włożyłam do rozgrzanego do 180° C piekarnika na około 40 minut (pod koniec pieczenia trzeba sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczone).6. Upieczone ciasto posypałam 
cukrem pudrem.Nie jest to bardzo skomplikowany przepis w wykonaniu, jednak ciasto jest bardzo smaczne - zniknęło prawie całe tuż po upieczeniu, ledwie udało mi się zrobić zdjęcia :-PPolecam i życzę smacznego :-)


