Wykonanie
            

Pachnące i kruche 
ciasteczka, które 
zrobi każdy laik w kuchni :-)Zamknięte w szczelnym pudełku mogą być przechowywane nawet kilka tygodni. U mnie nie przetrwały niestety dłużej niż dwa dni,bowiem szybko zostały zjedzone :-)Składniki:3 szkl. 
mąki tortowej1 szkl. 
cukru1 op. 
cukru waniliowegook. 100g 
margaryny2 
jajka3 łyżki gęstej 
śmietany3 łyżeczki 
proszku do pieczeniaopcjonalnie szczypta 
cynamonu
Wykonanie:Z podanych wyżej składników zagnieść jednolite ciasto, po czym rozwałkować na cienki placek. Następnie za pomocą foremek wykrawać 
ciastka. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku w temp. ok. 180 st. C prze kilka minut, do momentu aż 
ciastka ładnie się zrumienią.Smacznego :-)
