Wykonanie
Pachnące i kruche
ciasteczka, które
zrobi każdy laik w kuchni :-)Zamknięte w szczelnym pudełku mogą być przechowywane nawet kilka tygodni. U mnie nie przetrwały niestety dłużej niż dwa dni,bowiem szybko zostały zjedzone :-)Składniki:3 szkl.
mąki tortowej1 szkl.
cukru1 op.
cukru waniliowegook. 100g
margaryny2
jajka3 łyżki gęstej
śmietany3 łyżeczki
proszku do pieczeniaopcjonalnie szczypta
cynamonuWykonanie:Z podanych wyżej składników zagnieść jednolite ciasto, po czym rozwałkować na cienki placek. Następnie za pomocą foremek wykrawać
ciastka. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku w temp. ok. 180 st. C prze kilka minut, do momentu aż
ciastka ładnie się zrumienią.Smacznego :-)