ßßß Cookit - przepis na Comber drobiowy

Comber drobiowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z kaczki 400 gramów
wątróbki drobiowe 500 gramów
słonina 200 gramów
jajka 3 sztuk
masło 300 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
sos żurawinowo-chrzanowy 100 mililitrów
porto 0,5 szklanek
winiak 50 mililitrów
skórka z pomarańczy - otarta 1 sztuk
sok z pomarańczy 1 sztuk
Wykonanie:
Marynata: wymieszać porto z winiakiem oraz skórka i sokiem z 1 pomarańczy.
Marynata zalać opłukane, osączone mięso i wątróbki, odstawić na noc. Na 2 godziny włożyć do zamrażalnika słoninę i pokroić w cieniutkie plasterki. Masło stopić.
Mięso i wątróbki zmiksować razem z marynata na gładka masę. Podczas miksowania wbijać po jajku i stopniowo wlewać ostudzone masło. Masę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podłużną, półokrągłą formę wyłożyć plasterkami słoniny i napełnić ją mięsna masą. Piec ok. 80 minut w 200 stopniach. Gotowy pasztet przełożyć na półmisek i podawać ze schłodzonym sosem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10310/Comber-drobiowy-