ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegomakaron kokardki 400 gramówmozzarella 70 gramówrokpol 70 gramówkaszkawał 70 gramówparmezan 70 gramówmargaryna 120 gramówsól według uznanianatka pietruszki 1/2 sztukWykonanie:Mozzarellę pokroić na niewielkie plasterki. Rokpol pokruszyć. Kaszkawał pokroić w zapałkę. Parmezan zetrzeć na grubej tarce. Margarynę rozpuścić na patelni. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzić i wymieszać z połową margaryny. Wymieszany z margaryną makaron podzielić na 4 części, następnie każdą z nich (w osobnych naczyniach) wymieszać z innym gatunkiem sera. Makaron z różnymi serami ułożyć obok siebie w żaroodpornym naczyniu. Polać resztą margaryny i zapiekać krótko w piekarniku nagrzanym do tempery 190°C. Kiedy sery zaczną się topić, wyjąć z piekarnika. Podawać przybrane listkami zielonej pietruszki.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemPotrawy z seremKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-30Ja ja jadam z makaronem szpagetti. mniam.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: