ßßß Cookit - przepis na Makaron w sosie bazyliowym

Makaron w sosie bazyliowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron wstążki 250 gramów
orzeszki pini 100 gramów
kromki chleba tostowego 4 sztuk
fasolka szparagowa zielona 250 gramów
czosnek 3 ząbki
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 pęczek
bazylia świeża 0,5 szklanek
oliwa 0,5 szklanek
parmezan 1 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Sos: oczyszczony czosnek grubo posiekać, a chleb pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miseczki, dodać orzeszki, posiekaną garść bazylii i natkę, sok z cytryny, oliwę, sól i wszystko zmiksować. Wymieszać z startym parmezanem i odstawić.
Oczyszczoną fasolkę pokroić na mniejsze kawałki i krótko obgotować w osolonej wodzie. Makaron ugotować, odcedzić, osączyć. Sos rozprowadzić z 3 łyżkami wywaru z fasoli i wymieszać z fasolką oraz makaronem. Przybrać listkami świeżych ziół oraz posiekanym czosnkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Potrawy z Makaronem
Potrawy z serem
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8428/Makaron-w-sosie-bazyliowym