ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomakaron wstążki 150 gramówolej 1 łyżek stołowychkapusta pekińska 100 gramówbulion 250 mililitrówkraby, puszka 1 sztukcebula dymka 1 sztuksos sojowy 1 łyżek stołowycholej według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną kapustę pokroić na cienkie paski, a następnie na kawałki długości 1 cm. Kraby osączyć i oczyścić z fiszbinów.Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody, odcedzić, dodać łyżkę oleju i trzymać w cieple pod przykryciem. na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić kraby i kapustę. Smażyć przez 1 minutę. Dodać sos sojowy, wlać bulion, gotować jeszcze przez 3 minuty. Pod koniec dodać pokrojona dymkę. Przełożyć makaron na głęboki półmisek, polać gorącym sosem i od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: