Wykonanie
składniki* 50 dag
piersi z kurczaka lub
indyka* 2
cebule* 2
marchewki* 1 mała
kapusta pekińska lub ćwiartka średniej
białej kapusty* ok. 3 łyżki
orzechów ziemnych (niekoniecznie)* 2 łyżki
oleju* 1 szklanka
bulionu* 2 łyżki
sosu sojowego*
sól,
pieprzSposób przygotowania
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski.
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i pokroić w paski.
Marchewki obrać i pokroić w słupki.
Cebulę obrać z łupin, pokroić w piórka.Na dużej patelni rozgrzać
olej, obsmażyć
mięso, dodać
marchewkę,
kapustę,
cebulę,
orzechy ziemne i podsmażyć razem z
mięsem.Wlać
bulion, dodać
sos sojowy,
pieprz i dusić 20 min.Przyprawić do smaku
solą i ewentualnie jeszcze
pieprzem.Podawać z
makaronem sojowym lub
ryżowym.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.