ßßß Cookit - przepis na Pieczone miodowe jabłka z bakaliami

Pieczone miodowe jabłka z bakaliami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jabłka 4 sztuk
cytryna 1 sztuk
rodzynki 4 łyżek stołowych
rum 4 łyżek stołowych
migdały 8 łyżek stołowych
dżem pomarańczowy 4 łyżek stołowych
miód 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
goździki mielone 1 szczypta
Cynamon 1 szczypta
imbir 1 szczypta
Wykonanie:
Umyte, osączone rodzynki skropić rumem. Umytym, osuszonym kwaśnym jabłkom odkroić wierzchy i wykroić gniazda nasienne. Z wyszorowanej cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Wnętrze jabłka skropić cytrynowym sokiem.
Posiekane migdały wymieszać z rodzynkami, dżemem oraz miodem. Doprawić skórką cytrynową, goździkami, cynamonem oraz imbirem.
Przygotowanym nadzieniem napełnić jabłka i obłożyć wiórkami masła. Ułożyć jabłka na kawałkach folii aluminiowej i szczelnie zawinąć. Ustawić na ruszcie i piec ok. 20 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11793/Pieczone-miodowe-jablka-z-bakaliami