Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 4 sztuk
cytryna 1 sztuk
rodzynki 4 łyżek stołowych
rum 4 łyżek stołowych
migdały 8 łyżek stołowych
dżem pomarańczowy 4 łyżek stołowych
miód 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
goździki mielone 1 szczypta
Cynamon 1 szczypta
imbir 1 szczyptaWykonanie:Umyte, osączone
rodzynki skropić
rumem. Umytym, osuszonym kwaśnym
jabłkom odkroić wierzchy i wykroić gniazda nasienne. Z wyszorowanej
cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Wnętrze
jabłka skropić
cytrynowym sokiem.Posiekane
migdały wymieszać z
rodzynkami,
dżemem oraz
miodem. Doprawić
skórką cytrynową,
goździkami,
cynamonem oraz
imbirem.Przygotowanym nadzieniem napełnić
jabłka i obłożyć wiórkami
masła. Ułożyć
jabłka na kawałkach folii aluminiowej i szczelnie zawinąć. Ustawić na ruszcie i piec ok. 20 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: